8,368 afisari

Accesul pe plaja Corbu – sezonul estival 2015

Comunicat de presa din partea ARBDD:

Domnul Guvernator Lucian Eduard Simion, împreună cu specialiști din Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), au făcut o deplasare în zona plajelor de la Vadu și Corbu , în data de 17 aprilie 2015, pentru a discuta cu primarii și consilierii locali ai localităților Săcele și Corbu.

În ultimii ani, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării s-a confruntat cu o creştere a presiunii turiştilor, o intensificare a intrărilor cu mijloace motorizate şi a campărilor neautorizate pe plajele de la Vadu și Corbu.

Având în vedere că cele 2 zone nu au destinaţie turistică, ci fac parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, fiind domeniu public de interes național, şi pentru a preveni repetarea acestor fenomene în sezonul care urmează, reprezentanţii ARBDD și primăriile au convenit ca fiind necesară adoptarea unor măsuri, precum:

  • Montarea de panouri de atenționare și semnalizare a limitelor RBDD, precum și panouri cu informaţii despre condițiile de acces în RBDD și activitățile reglementate pe plaje;
  • Stabilirea de comun acord şi amenajarea unor zone de parcare pentru autovehicule, amplasarea de bariere astfel încât activitățile din zona plajelor să se facă terestru;
  • Igienizarea zilnică a plajelor de către primăriile menționate; Monitorizarea continuă de către comisarii ARBDD a zonelor de plajă inclusiv a căilor de intrare/ieșire.

La această întâlnire a participat și președintele ADS, Ilie Dumitru Haralambie Mitea, împreună cu care s-au vizualizat reperele și granițele zonelor aparținând ADS.


04.05.2015

Adresa ARBDD catre Primaria Corbu, referitoare la planul de actiune privind plajele Corbu si Vadu:

ARBDD va lua urmatoarele masuri:

1. Montarea de panouri de avertizare si bariere in vederea restrictiei privind accesul autovehiculelor in zona de plaja aferenta;

2. Interzicerea de a desfasura activitati pe plaja salbatica din cele doua zone, respectiv plaja C orbu si plaja Vadu;

3. Intensificarea controalelor pe zona limitrofa plajelor de catre personalul Comisariatului Regional competent in colaborare cu structurile Ministerului de Interne;

4. Montarea de panouri privind interzicerea camparii in zona plajei Corbu si Vadu.

Pentru o mai buna colaborare intre cele doua institutii cu privire la interzicerea accesului vehiculelor pe plaja Corbu si plaja Vadu, avem rugamintea sa stabiliti zonele limitrofe ARBDD pentru amenajarea sezoniera de parcari auto.

In urma acestei solicitari, Consiliul Local Corbu va adopta o hotarare cu privire la amenajarea temporara a parcarilor in zona plajelor Corbu si Vadu.

Vom reveni cu detalii.