2,731 afisari

Raportul privind pagubele produse de inundatii

In urma calamitatii naturale prodese in 12-13 octombrie 2015, au fost afectate mai multe locuinte, drumuri comunale, DJ226, bunuri ale persoanelor fizice si juridice, precum si culturi agricole.

Inca de la incceperea producerii evenimentului, Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al Comunei Corbu s-a intrunit in regim de urgenta si a actionat pentru salvarea de vieti omenesti, in locuintele afectate de viitura. Alaturi de autoritatile locale, au participat echipaje ale ISU Dobrogea, RAJDP Constanta, Jandarmeria Romana, locuitori ai comunei.

Pentru refacerea infrastructurii si inlaturarea efectelor produse de dezastru, se actioneaza impreuna cu celelalte institutii ale statului, abilitate in acest sens.

Dupa raportul intocmit de comisia de evaluare a pagubelor, in data de 16.10.2015 se va intruni in sedinta extraordinara Consiliul Local Corbu, pentru a hotari modalitatea si cuantumul sumelor ce se vor acorda de la bugetul local, drept ajutor de urgenta pentru persoanele afectate, aceasta suma fiind propusa in limita a 5000 lei.

Raportul de evaluare se transmite catre Guvernul Romaniei, pentru a dispune masurile necesare pentru inlaturarea efectelor inundatiei.

Atasam documentele comunicate catre institutiile competente in acest sens.