1.564 afisari

Reamenajarea si modernizarea strazilor

Pentru reamenajare si modernizare au fost propuse, in acest proiect, strazile: Culturii, Derelei, Vasile Sassu, Margaretelor, Campului, Cabanei, Rozelor. Lucrarile au fost incepute in 03.09.2015, termenul de finalizare fiind 30.01.2016.

In cadrul acestor lucrari s-a studiat si s-au stabilit profilele transversale ale drumurilor pentru asigurarea conditiilor desfasurarii unui trafic auto corespunzator necesitatilor functionale ale zonei respective.

Se vor realiza lucrari de terasamente pentru a realiza casete de largire, in vederea asigurarii latimii proiectate. Pe platforma rezultata, se va asterne un strat izolant filtrant de nisip, apoi o fundatie de piatra sparta, pe toata latimea. Dupa cilindrare, se va asterne un strat de macadam. Peste macadamul cilindrat se va realiza un strat de uzura (rulare) din beton asfaltic, in grosime de 6 cm. S-a prevazut o cantitate de asfalt mai mare, pentru a realiza panta suprafetei carosabile de 2,5%.

Pe toate strazile se vor realiza acostamente pietruite. La marginea acostamentelor se vor realiza, acolo unde este cazul, santuri trapezoidale cu adancime minima de 30 cm din beton simplu. Pentru asigurarea scurgerii apei, la intrarile pe proprietati se vor realiza podete din tuburi riflate, acoperite cu piatra si beton asfaltic. Un sistem asemanator se va realiza si la intersectia cu strazile adiacente.

Acolo unde amplasamentul permite, se vor realiza trotuare la marginea gardului, din piatra sparta protejata de un strat de beton asfaltic. Trotuarul va fi delimitat de bordura din beton, acolo unde distanta dintre rigola si gardul proprietatii permite acest lucru.

Lungimea totala a strazilor reabilitate in cadrul acestui proiect este de 4.931,38 m, suprafata trotuarelor va fi de 3035,40 mp.

Valoarea investitiei se ridica la 1.962.935 lei finantata in totalitate de la bugetul local al Comunei Corbu.