834 afisari

Ziua veteranilor – 2016

Cu prilejul Zilei Veteranilor, in comuna Corbu s-a desfasurat o manifestare dedicata veteranilor de razboi, care a cuprins ceremonii militare și religioase.
În țară, ceremonii de depuneri de coroane de flori aui avut loc, totodată, la mormintele şi monumentele închinate sacrificiului şi eroismului militarilor români căzuți în teatrele de operații.

La activităţi au luat parte familiile eroilor, reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naționale și ai autorităţilor locale, veterani și militari veniti din teatrele de operații, cadre militare în activitate, veterani de război şi elevi.

Manifestările din localitatea noastre sunt datorate Eroului Armatei Române Sublocotenentul (pm) Adrian Postelnicu. Membru al Grupului naval de forţe pentru operaţii speciale, Adrian Postelnicu a căzut la datorie in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de luptă in Estul Afganistanului, in data de 22 Septembrie 2013.

Sublocotenentul post-mortem Adrian Postelnicu, in varsta de 34 de ani, era la prima misiune in Afganistan si era angajat al M.Ap.N. din anul 2009. Era decorat cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale. A fost decorat cu Ordinul National “Steaua Romaniei” in grad de Cavaler, cu insemn de razboi, pentru militari.

Cu acest prilej, Primarul Comunei Corbu, dl. Marian Galbinasu, transmite multumirile si recunostinta sa, atat parintilor Eroului Armtei Romane, cat si camarazilor si comandantilor sai, care, cu fiecare ocazie, isi exprima recunostinta si aprecierea pentru eorii Romaniei, cazuti la datorie in teatrele de operatii.

Autoritatea locala, Consiliul Local si Primaria Comunei Corbu, au fost si vor fi mereu recunoscatori pentru jertfa adusa tarii de acesti bravi luptatori ai Armatei Romane, pretuind si impartasind generatiilor viitoare sacrificiul acestor tineri, pentru tara si poporul roman.

Ziua Veteranilor a fost instituită prin Legea nr.150 din 22.10.2014, privind modificarea şi completarea OUG nr.82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celor decedați. România se alătură, astfel, Australiei, Canadei, Statelor Unite ale Americii, precum şi altor state din Europa care, la 11 noiembrie, îşi arată recunoştinţa pentru militarii întorşi din misiuni şi îşi comemorează eroii.

Ziua de 11 noiembrie a fost aleasă pentru simbolistica ei – intrarea în vigoare, la 11 noiembrie 1918, ora 11.00, a Armistiţiului între Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial şi se creau condiţiile necesare realizării, în ţara noastră, a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*