1,059 afisari

Actiuni de deszapezire in comuna Corbu

In urma caderilor de zapada din luna ianuarie a acestui an, Primaria Corbu a intervenit permanent pentru degajarea drumurilor si fluidizarea traficului, atat in localitate, cat si in afara localitatii.

Inca de la instituirea codului rosu de viscol si ninsori abundente, in data de 6.01.2017, s-a interenit cu utilajele proprii, cu utilaje inchiriate de la companiile industriale din zona, cu utilaje ale Consiliului Judetean Constanta, dar si cu utilaje puse la dispozitie de agricultorii locali.

S-a intervenit cu prioritate pentru deblocarea masinilor si evacuarea persoanelor blocate, masurile fiind luate in calaborare cu celelalte autoritati competente, Consiliul Judetean Constanta, Prefectura, Primaria Navodari.

Persoanele cu domiciliul in alte localitati, care nu au putut ajunge in localitatile de domiciliu (Sacele, Istria, Sinoe, Constanta) au fost cazati in Centrul de Tineret, unde au beneficiat de caldura, lumina si hrana.

Urmatoarea zi, dupa deblocarea drumului judetean, in data de 07.01.2017, s-au deszapezit toate strazile din localitate, iar dupa ce viscolul a scazut in intensitate, a fost deszapezit drumul Corbu – Vadu.

In urma viscolului si a caderilor de zapada din 10.01.2017, DJ226 a fost blocat, intervenindu-se in repetate randuri pentru deblocarea masinilor ramase in zapada. Circulatia catre Sacele, Navodari si Vadu a fost inchisa, iar 30 persoane care nu au mai putut ajunge acasa, au fost cazate in localitatea Corbu.

O situatie grava s-a inregistrat pe drumul Corbu – Vadu, unde mai multe masini au ramas blocate in zapada, persoanele insa au fost evacuate si cazate, pana a doua zi, cand s-a actionat pentru degajarea drumului. Cantitatea foarte mare de zapada (pe alocuri peste 2m), dar si viscolul puternic, au facut ca utilajele sa inainteze cu mare greutate.

Primaria Corbu a actionat in aceasta perioada cu utilajele din dotare, la care s-au alaturat utilajele RAJDP Constanta, ISU Dobrogea si cele ale agricultorilor locali.

In aceasta perioada, la sediul Primariei Corbu s-a instituit serviciul de permanenta, care a coordonat actiunile si a preluat sesizarile din teren, prioritara fiind siguranta cetatenilor aflati in trafic.

Orice informatii si sesizari pot fi transmise telefonic la numerele 0241 765 100 si 0241 765 105, in regim de permanenta. Cetatenii sunt rugati sa foloseasca aceste numere de telefon, deoarece persoanele din teren nu pot raspunde la telefoanele mobile.

Primaria Corbu recomanda tuturor cetatenilor sa nu se deplaseze pe drumurile inzapezite decat in caz de urgenta reala, sa tina cont de avertizarile meteo si de recomandarile echipajelor de politie prezente pe drum.