Comuna Corbu

Banner_pfl00

Situată la numai 23 de km Nord de municipiul Constanţa, comuna Corbu face parte din localităţile aflate pe litoralul Marii Negre şi are în componenţa sa satele Corbu, Vadu şi Luminiţa.

Comuna Corbu se înscrie în categoria localităţilor rurale mari având o populaţie de peste 5000 de locuitori, majoritatea de naţionalitate română, alături de care există şi etnici de naţionalitate bulgară, maghiară, germană, turcă, etc.

Suprafaţa administrativă a comunei este de 20.000 ha.

Profilul comunei Corbu este preponderent agricol dar dezvoltarea localităţii a fost influenţată şi de industrie şi de tendinţele pieţei imobiliare. De asemenea, datorită aşezării sale geografice între staţiunea Mamaia şi Năvodari la sud şi Delta Dunării la nord, comuna se bucură de un mare potenţial de dezvoltare turistică. În acest context, comuna Corbu oferă multiple posibilităţi de agrement (sporturi nautice, pescuit, circuite moto-cross şi ATV, biciclism) cât şi obiective turistice (cetatea Histria şi cetatea Enisala) şi o tabără de tineret.

stemaStema Comunei Corbu

Stema comunei Corbu se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, taiat. In partea superioara, in camp rosu, se afla un corn al abundentei, de aur, pe care sta un corb negru. In varful scutului, in camp albastru, pe un brau undat de argint, incarcat cu un peste, negru, inotand spre dreapta, pluteste o barca, de argint. Scutul este timbrat de o coroana murala de argint cu un turn crenelat.
Semnificatiile elementelor insumate: Cornul abundentei, barca si pestele simbolizeaza principalele ocupatii de baza ale locuitorilor, agricultura si piscicultura. Corbul da denumirea localitatii. Varful undat reprezinta Marea Neagra.
Coroana murala cu un turn crenelat semnifica faptul ca localitatea are rangul de comuna.