Turism
Cunoscută şi sub numele de „Ancora Deltei”, comuna Corbu este localitate de graniţă a „Rezervaţiei Deltei Dunării”, cu numeroase atracţii pentru turişti: în zonă se poate practica pescuitul sportiv, plaja Corbu este aproape de localitate şi oferă liniştea şi intimitatea pe care nicio altă plajă din ţara noastră nu o mai poate oferi. Satul Vadu oferă atât liniştea şi umbra pădurii , cât şi răcoarea şi murmurul mării, într-o zi însorită.
Aşezare cu potenţial turistic în creştere, comuna Corbu tinde să devină o staţiune turistică asemanatoare celor din sudul litoralului. În Corbu şi Vadu, în timpul sezonului estival, localnicii sunt bucuroşi să primească oaspeţi, în pensiuni amenajate în propria gospodărie, unde găsesc răcoarea serii şi liniştea mult asteptată.
Grindul Chituc Pentru cine nu a ajuns la Grindul Chituc, va fi greu să îşi imagineze că în România poate exista un asemenea loc minunat, desprins parcă dintr-un colţ de rai; nisip cât vezi cu ochii, fin aşa cum nu mai este altul pe întreg litoralul românesc, marea, curată şi de un albastru incredibil, păsări de diferite specii (în Grind au fost identificate 289 de specii protejate), linişte cum nu se găseşte în niciun alt loc de pe malul Mării Negre. Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, Grindul cuprinde: lacuri cu schimb redus de ape, acoperite parţial cu vegetaţie plutitoare; arii depresionare inundabile cu vegetaţie hidrofilă fixată, reprezentată prin comunităţi de stuf şi papură; pajişti pe grindurile maritime joase; pajişti litorale putin consolidate.
Lacul Corbu
Satul Corbu este străjuit în partea de vest de Lacul Corbu, separat de un dig în două, Corbu Mare şi Corbu Mic. Lacurile sunt exploatate de ferme piscicole, care organizează anual şi concursuri de pescuit sportiv.
Lacul Corbu, a fost propus şi acceptat la sfârşitul anului 2011 de catre AGVPS România ca şi pistă de concurs pentru desfăşurarea Campionatului Mondial de pescuit la crap, ediţie care are loc în premieră în ţara noastră. Ca urmare a acestei decizii, organizatorul acestui Campionat în România a luat toate măsurile necesare pentru îndeplinirea tuturor cerinţelor necesare impuse de FIPSed- Federaţia Internaţională de pescuit în ape dulci.
Proiectul de amenajare a pistei de concurs cuprinde 75 de standuri realizate la cele mai înalte standarde, lucrări de amenajare maluri, drumuri de acces, taluzări, nivelări, curăţarea bazinului de pescuit şi, nu în ultimul rând, populări cu material piscicol şi dotări cu toate facilităţile necesare bunei desfăşurari a unor competiţii internaţionale de anvergură: bungalouri pentru pescari şi arbitri, toalete şi duşuri ecologice, umbrele, mese, scaune, panouri indicatoare, posturi de pază, maşini de patrulare, staţii de emisie-recepţie.
Tot pe malul Lacului Corbu funcţionează o pensiune cu capital romano-britanic, cu o capacitate de 60 de locuri de cazare. În cadrul pensiunii se organizează tabere de vară pentru copiii din ţară şi străinătate, aici se practică sporturi nautice cu ambarcaţiuni – caiac, canoe, wind-surfing, bărcuţe cu pânze, dar şi alte sporturi precum tenis de masă, tir cu arcul, ciclism, călărie, alpinism pe zid de căţărare.
Plaja Corbu
Plaja Corbu este una din ultimile plaje virgine de pe Litoralul Românesc. Este o adevarată porţie de natură pură pentru cei care vor să se bucure la modul simplu de mare, nisip şi mult soare, fiind inclusă în Rezervaţia Deltei Dunării.
Plaja Corbu se află la o distanţă de 8 km Nord de Staţiunea Mamaia, în apropiere de Plaja Năvodari. Plaja este foarte lată, neamenajată însă, fiind un amalgam de nisip fin pe alocuri amestecat cu scoici şi cochilii de melci marini, apa la mal este foarte limpede, deloc adâncă. Aici nu se găsesc magazine sau restaurante în apropriere şi este interzisă camparea cu corturi sau cu rulote la mai putin de 100
de metri de malul apei, fiind o arie naturală protejată.
Plaja Corbu face parte din Grindul Chituc, zona de importanţă majora din punct de vedere al biodiversităţii, în mod general, şi al ornitofaunei, în mod special, care este inclusă în Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării.
Plaja Vadu
În timp ce unii o laudă, alţii vor să o ţină cât mai ascunsă turiştilor de pe litoral, ferită de zgomot, de jeepuri, atv-uri şi de amalgamul de muzici amestecate ale teraselor. Aici nu există nicio amenajare turistică, doar soarele, nisipul şi apa mării. În urmă cu doar câţiva ani, în zona Vadu – Grindul Chituc au început să apară primii turişti. Au venit hotărâţi să se înfrupte din frumuseţea şi izolarea oferite de Plaja Vadu, făcând abstracţie de faptul că aici nu pot beneficia de un duş, nu au cazare sau unităţi de alimentaţie publică, dar se pot bucura pe deplin această zonă sălbatică. Plaja Vadu este încă o plajă virgină pe Litoralul Românesc. O limbă uriaşă de nisip fin, dar şi granulos pe alocuri şi o Mare Neagră curată, fără alge şi gunoaie. Este un loc pentru cunoscători, care fug de confort şi aglomeraţie, alegând bucuria liniştii depline şi a sălbăticiei zonei.
Plajele de la Vadu, Corbu, Sulina şi Sfântu Gheorghe fac parte din Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării, cea mai mare rezervaţie de ţinuturi umede din Europa. Cu excepţia Plajei Sulina, unde s-au realizat investiţii în modernizare, celelalte trei plaje sunt conservate. Pe Plaja Vadu accesul cu maşina sau camparea este interzisă şi se sancţionează cu amendă, este permis doar statul la plajă.
de metri de malul apei, fiind o arie naturală protejată.